Navigáció
Felhasználók
· Online vendégek: 3

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 86
· Legújabb tag: HH RC Trial Team
Felhasználók
Tacsy
Státusz: 3 napja
Adminisztrátor
helfcsaba
Státusz: 3 napja
Tag
Lala74
Státusz: 2 hete
Tag
HH RC Trial Team
Státusz: 2 hónapja
Tag
NelluX
Státusz: 2 hónapja
Tag
zebuka76
Státusz: 2 hónapja
Tag
Moncsi
Státusz: 3 hónapja
Tag
leowrc
Státusz: 4 hónapja
Tag
azorlaci
Státusz: 4 hónapja
Tag
Taxis
Státusz: 4 hónapja
Tag
Kappann
Státusz: 4 hónapja
Tag
celon
Státusz: 4 hónapja
Tag
Kövess minket
Az alábbi csatornákon nyomon követhetsz minket :
Véletlen videók
FoxmountainHome Road Rc CsepelLegutóbbi videók
Home Road Rc Csepel
2014 Tamiya Cup Nov 8 "Funny"
Legnépszerűbb videók
RC Trial - Winch testHungarian 4x4 Tamiya RC Trial Cup - Track TestÜdvözöllek kedves látogató!

Belépni / Regisztrálni az oldal tetején tudsz, a lenyíló menüben.

Nem vagy regisztrálva? Regisztrálj! Ha regisztrálsz az oldalra, akkor teljes hozzáférést kapsz az oldal egyéb részeihez. A regisztráció teljesen ingyenes!
Info
Rólunk
2003 nyarán, két amatőr modellező fejében született meg az ötlet, egy modellező társaság létrehozásáról. Egy olyan baráti társaság kialakítása volt a céljuk, ahol nem az anyagi háttér, nem az életkor és nem az egymással versengés a mérvadó, hanem a jó hangulat, a csapatszellem és a jó baráti kapcsolatok. Alapvető céljaiknak azt tűzték maguk elé, hogy segítsék a kezdőket a modellezésben tanácsokkal, ötletekkel, és családias hangulatú modellezős találkozókat szervezzenek. A rendszeresen és sűrűn szervezett találkozóknak köszönhetően a csapat létszáma egyre növekedett és egyre nagyobb népszerűségre és ismertségre tett szert.

Így alakult meg a Home-Road RC Team. Elindult a csapat weboldala is (www.homeroad.hu) , amely szintén a modellezők segítését volt hivatott ellátni, összegyűjtve egy helyre az interneten szétszórt hasznos dolgokat, leírásokat, valamint a találkozókon készült fényképek és videók is felkerültek oda. Ez is csak tovább növelte a társaság ismertségét, ezáltal a modellező élet meghatározó szereplőjévé vált. Egyre nagyobb tömegeket mozgatott meg a csapat a találkozók alkalmával, ezért szükségessé vált egy saját modellező pálya létrehozása. Ez 2005 decemberében vált valóra, Pilisvörösvár határában megépült a Home-Road RC Park. Rengeteg munkával, egy csodálatos környezetben fekvő hatalmas pályát sikerült felépíteni, a modellezés minden offroad ágazatát felfedő modellező parkot alkotott a csapat. Helyet kaptak a nagyobb méretű robbanómotoros modellek egy több nyomvonalas, nagyjából 300 méter hosszú pályán, a kisebb méretű elektromos modellek egy 100 méter hosszú pályán, valamint egy kezdetleges triálpálya is felépítésre került a 4000 négyzetméteres területen.

Ezzel ugrásszerűen megnőtt a csapat ismertsége, és innentől kezdve szinte minden hétvégén jelentős létszámú modellező gyűlt össze, nemcsak autómodellezők, hanem repülő és helikopter modellezők is. Lehetőség volt amatőr versenyek rendezésére is, több ilyen is lebonyolításra került a 2 év alatt, amíg a pálya létezett. A csapat minden évben rendezett két 2 napos modellezést, szabadtéri grillpartival, bográcsozással, sátras éjszakázással és éjszakai modellezéssel egybekötve. Sajnos 2 év után a pálya megszűnt.

Miközben a csapat azon gondolkozott, hol építse fel az új pályáját, egyre inkább a triálozás felé kezdett elmozdulni a csapattagok lelke. Mivel hazánkban a modellezés ezen ága még nem volt túl népszerű, ezért azt a feladatot tűzte ki céljául a társaság, hogy népszerűsítsék a külföldön már évek óta elterjedt ágazatot. Ehhez kapóra jött az akkoriban Tatabányán épülésnek indult RC triál pálya. Akkoriban ott szerveződött kísérleti jelleggel egy RC triál verseny, amelyhez a csapat jelentős segítséggel járult hozzá. 2008 nyarán a csapat átvette a tatabányai pályát, ezzel hivatalosan is útjára indult a magyar RC triálozás. A Tatabányai RC Triál és Offroad Park lett a csapat új pályája. Felépült hazánk első mesterséges triál pályája, ahol számos triál verseny került lebonyolításra a csapat szervezésében.

A triálozás lényege, hogy különböző akadályokon kell ügyesen és precízen keresztülhaladni, amit nehezíthet az akadály meredeksége, felületi tapadása, továbbá, hogy kijelölt úton kell teljesíteni az akadályt, amit kapukkal jelölnek ki. A kapuk kidöntése és a tolatás is hibapontokat jelent, amik időbüntetésként hozzáadódnak a pálya teljesítésének idejéhez. A triálozás nem a sebességről és gyorsaságról szól, itt az ügyesség és egy jól megépített modellautó a döntő tényező. Az elmúlt 2 évben a triál ágazat ugrásszerű népszerűségre tett szert a csapatnak köszönhetően, a kezdeti 5-10 triálozást űző modellező mára már több, mint 100 főre ugrott, és még mindig növekszik ez a létszám. Sajnálatosan 2 év után a tatabányai pályát is meg kellett szüntetni, de ezúttal a szerencse kedvezett a csapatnak: Csepelen építheti fel új, immár csak a triálozásra alkalmas pályáját.

2009-ben a csapat hivatalossá tette magát a Magyarországi RC-Triál és Off-Road Modellező Egyesület megalakítása révén. Immár hivatalosan is bejegyzett nonprofit egyesületként küzdhet tovább a modellezés népszerűsítéséért. 2010-től a csapat létrehozott egy mobil triálpályát, amivel az országban bárhol, akár egy fedett tornateremben is be tudja mutatni a modellezés ezen látványos és szép ágazatát. Az eddig eltelt pár hónapban már több ilyen bemutatón túl is van az Egyesület, és a népszerűséget mutatja, hogy még jó pár ilyen rendezvény vár lebonyolításra.

Egy évnyi működés után, sajnos rajtunk kívülálló okok miatt, meg kellett szüntetnünk az egyesületet. A jó hír viszont az, hogy hamarosan egy kicsit másmilyen formában, de ismét hivatalos formában fogunk működni.

A csapat az elkövetkezendő években is a modellezés, ezen belül is a triálozás népszerűsítéséért fog küzdeni. Ehhez nagyban hozzájárul az új, csepeli pálya, és a csapat szervezésében és rendezésében lebonyolított saját versenysorozat.
Fórum Felhő
Download Flash Player PHP-Fusion Cumulus by Domi and Roy tanck
requires Flash player 9 or better
©

Üdvözöllek a Home-Road RC Team honlapján!

Ez az oldal az RC modellezés Triál ágazatával foglalkozik elsősorban.

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Nem vagy regisztrálva? Regisztrálj!

Ha regisztrálsz az oldalra, akkor teljes hozzáférést kapsz az oldal egyéb részeihez. A regisztráció teljesen ingyenes!

Időjárás
Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

rusizoli
2015.10.30. 16:07
Tiszteletem Mindenkinek! A múlt szombati verseny volt az első találkozásom a triállal élőben.Nagyon tetszett ,sajnálom hogy nem tudtam délutánra is maradni.Köszönöm a lehetőséget ,hogy kipróbálhatta

Paca-12
2015.08.13. 13:51
Sziasztok.Mi Fél tízre tudunk menni a versenyre,az még jó? :|

dmaukner
2013.10.08. 13:28
Köszönet a képetért! Nagyon jók lettek! :)

dmaukner
2013.06.02. 13:36
Hello Mindenki! Nagyon tetszett a tegnapi futam (Június 1.). Jó volt látni végre élőben a gépeket "dolgozni". A pálya tetszetős és (szerintem) nehéz is, de így legálabb volt bőven

Tacsy
2013.04.27. 23:04
http://forum.rcmod
ell.hu/

Cimkék
tatabánya verseny tatabánya verseny max climber tamiya crawler triál tlt-1 toyota crawler cr-01 land cruiser tamiya crawler nyomaték
Összes cimke
Utoljára beérkezett modell
Tamiya CC-01
Tamiya TT-01
Axial SCX-10 Honcho

Oldal QR kódja
qrcode

Oldal QR kódja
Google +1
Látogatók
Copyright © Home-Road RC Team